Lesopbouw

De lessen duren 75 minuten. In elke les focussen we op een thema. Dat kan een fysieke ingang hebben zoals gezondheid, ontspanning of vitaliteit. Of een hartkwaliteit: zoals compassie, zelfvertrouwen, dankbaarheid of moed. Ook maak ik graag gebruik van de elementen aarde, water, vuur en lucht. Of we besteden aandacht aan de verschillende chakra’s: basischakra, sacraalchakra, zonnevlecht, hart, keel, voorhoofd en kruinchakra.

Activatie
Elke les start met een korte meditatie om rust te brengen en in contact te komen met jezelf en je lichaam, vaak zingen we dan een mantra. Daarna volgt een staande activatie met buigingen, strekkingen en draaiingen om je lijf en je wervelkolom los te maken en op te warmen. Verschillende spiergroepen worden gerekt en gestrekt als voorbereiding op de houdingen.

Bewegingsreeksen en houdingen
Daarna volgen energiereeksen uit de dru yoga. Zachte en vloeiende bewegingen die helpen om energieblokkades op te lossen, waardoor de energie weer gaat stromen. De ene keer is het een dynamische en vitaliserende reeks en de andere keer een rustige of ingekeerde serie. Ook kunnen verschillende houdingen terugkomen in de les. Deze zijn staand, zitten, knielend of liggend. Het kunnen omgekeerde, versterkende of evenwichtshoudingen zijn. Iedere houding heeft een eigen uitwerking op lichaam en geest.

Adem, mudra, affirmatie en visualisatie
In de lessen leer je om je bewust te worden van je ademhaling, waardoor je dieper kunt ontspannen in de houdingen. Soms doen we een speciale ademtechniek rondom een thema. Verder kan er aandacht zijn voor mudra’s: (hand) houdingen die helpen de energie te richten op het thema van de les. Daarnaast wordt gebruikt gemaakt van affirmaties en visualisatie.

Diepe (liggende) ontspanning
De les eindigt met een geleide ontspanning. Daarin krijgt de vrijgemaakte energie een plek in je lichaam en heel je je lichaam in rust en stilte. Je komt helemaal tot rust.

Na de yogales krijg je een kopje thee!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Vind mij op

linkedinlinkedin