Dru Yoga

Dru yoga of hartyoga is een zachte en helende yogavorm die zich richt op het versterken van je hartkracht. De yoga werkt rustig en verdiepend. Door op een vloeiende en aandachtige manier te bewegen gaat je energie stromen en vloeien stress en spanning weg.

In de loop van je leven kunnen ervaringen en emoties zich vastzetten en je levensenergie blokkeren. Fysiek zetten deze emoties zich vast als (chronische) spanning in je lichaam in spieren, organen en gewrichten. Op emotioneel en mentaal niveau kunnen ze leiden tot minder veerkracht, negatieve gedachten, piekeren, depressie, en andere psychische klachten. Je energieniveau daalt. Dru yoga laat de energie weer stromen en draagt bij aan lichamelijke en geestelijke gezondheid. De body, heart en mindtechnieken je bij de heelheid stilte in jezelf en in je hart (Dru komt van Dhruva wat stil en onveranderlijk betekent).

Gezondheid en flexibiliteit
Doordat de energie langs de ruggengraat weer gaat stromen wordt je soepeler en vitaler en je versterkt je spieren. Stress, spanning en stijfheid worden losgelaten. Je krijgt meer lichaamsbewustzijn en voelt wat er in je lichaam gebeurt en wat het nodig heeft.

Rust en stilte in je hoofd
Door de balans tussen beweging en rust ontstaat stilte in je bewegingen en in jezelf. Je brengt lichaam en geest in balans. Dat geeft rust in je hoofd en rust in de drukte van het dagelijkse bestaan.

Emotioneel evenwicht
Je komt bij het besef dat wat je zoekt in jezelf, in je eigen hart aanwezig is. Door het openen en versterken van je hart komen hartskwaliteiten in beeld zoals: vreugde, compassie, dankbaarheid, e.d. Door de kracht van je hart te versterken kun je lastige en pijnlijke emoties sneller loslaten en kom je emotioneel in balans.

Mindfulness en heartfulness
Door de yogaoefeningen met aandacht uit te voeren kom je in het hier en nu. Je leert jezelf mindful waarnemen: je lijf, je gevoelens en gedachten en oordelen. Je leert je grenzen accepteren en onderzoeken. Dit alles doe je met compassie en mildheid voor jezelf, vanuit heartfulness.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Vind mij op

linkedinlinkedin