Vrouwen Yoga

vrouwenyoga 1Hormoonschommelingen lopen als een rode draad door het leven van een vrouw. De voortdurende pieken en dalen in de hormoonproductie kunnen klachten geven, zoals menopauzale klachten, PMS en menstruatieproblemen. Misschien heb je ook te maken met verhoogde stress van het dagelijkse leven, waarbij je naar momenten verlangt van persoonlijke rust.

Voor wie?
Met vrouwenyoga (dru-hormoon yoga) proberen we de hormonen op een natuurlijke manier weer in balans te brengen, om zo ook eventuele klachten aan te pakken. De lessen zijn voor een geleidelijk en soepeler proces in de overgang en brengen verlichting bij overgangsklachten als opvliegers, stemmingswisselingen, gewichtstoename, slapeloosheid, restless legs, dunner wordend haar, drogere huid e.d. De yoga heeft ook een gunstige werking bij PMS, menstruatieklachten of een onregelmatige menstruatie. Met vrouwenyoga kun je sneller in balans komen na een bevalling of miskraam en er zijn vrouwen die er baat bij hebben als ze moeite hebben om zwanger te worden. Maar ook als je geen klachten hebt, zijn het gewoon fijne bewegingen.

Wat doen we?
In de workshops en individuele lessen gaan we aan de slag met verschillende yoga- en ademhalingsoefeningen. Er zijn stille en meditatieve momenten en energetische en visualisatie oefeningen. Dit heeft positieve effecten op een breed scala van hormoon gerelateerde klachten die je kunt ervaren. Je krijgt tips rondom voeding en beweging om ook thuis te oefenen. De houdingen richten zich vooral op balans in de hypofyse, schildklier, bijnieren en eierstokken. Daarnaast besteden we ook aandacht aan oefeningen die zich richten op botten en gewrichten, bekken en bekkenbodem, en specifieke overgangsklachten. De inspiratie voor de lessen komt onder andere uit de dru yoga, de hormoonyoga van Dinah Rodrigues en midlife yoga van Mieke de Bock.

Mogelijke resultaten van vrouwenyoga (dru hormoon yoga)

  • verbetering van de conditie van de spieren,
  • betere lichaamshouding,
  • meer flexibiliteit en bewegingsvrijheid,
  • verbetering van lichaamsvorm en -verhoudingen,
  • verbetering van de conditie van de botten,
  • stimuleren van de hormoonproductie
  • verminderen van symptomen door hormoon-onbalans,
  • harmonisering van de lichaamsfuncties in het algemeen.

In de lessen en workshops ervaar je jouw lichaam en leer je met zachtheid bewegen.
Er komt ontspanning en rust in jezelf!

Wanneer?
Samen met Gabie Kusters (voedinsgcoach) ga ik workshops geven met als thema: De overgang als bron van kracht. Heb je belangstelling neem dan contact met me op via esther@esthervaneersel.nl.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Vind mij op

linkedinlinkedin