Over Esther

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mijn naam is Esther van Eersel (1971). Ik woon in Wageningen samen met mijn kinderen Laura en Simon en onze hond Chica.

Mijn sensitiviteit, mezelf en mijn lichaam omarmen was een uitdaging voor me, en dat is het soms nog steeds. Ik heb echt geprobeerd om op de ‘normale’ manier mee te draaien in de maatschappij. Twee burnouts verder ben ik steeds meer daar waar ik graag wil zijn. En als ik het even kwijt raak, vind ik mezelf snel terug. Ik heb mijn basis in mezelf gevonden in mijn eigen lijf, in met liefde aanwezig zijn bij mezelf en vanuit liefde bewegen. Ik heb inmiddels mijn eigen toolkit met hulpmiddelen, als ik me minder fijn voel, mezelf wat kwijt ben geraakt.

Mijn lichaam voelen en mijn grenzen respecteren was nieuw voor me. Ik had in al die jaren mijn gevoeligheden uitgeschakeld. Pijntjes in mijn lichaam werden steeds groter, mijn lichaam was zo hard aan het werk voor me om alle ballen in de lucht te houden, mijn werk op te bouwen als coach, zorg voor twee kleine kinderen en een huishouden. Hard werken om wat te maken van mijn toenmalige relatie, de perfecte moeder, partner en coach zijn. Ik was ontzettend mijn best aan het doen, en verloor mezelf uit het oog. Mijn lichaam had steeds meer nodig om te overleven, niet meer voelend, niet meer wetend wat ik nodig had en hoe daarvoor te zorgen.

Ik heb altijd al iets gehad met mezelf en mijn lichaam in beweging brengen. Iedere keer is het voelbaar dat dat me helpt om met pijn om te gaan, met een druk hoofd, met melancholie en depressieve gevoelens, om mijn weg te vinden bij angst, om boosheid te ontladen. De pijn in mijn nek en schouders niet wegdenken, maar accepteren en zien als informatie om meer rust te nemen, te ontspannen en wat oefeningen te doen, ook tussendoor. Hoe moeilijk het soms ook is om in beweging te komen en iets te doen dat goed voor me is terwijl alles in mij zegt laat maar… Ik ben het steeds meer gaan doen en daarna voel ik opluchting, zachtheid, rust en contact met mezelf.

 

Een korte CV
Na een technische studie en baan als meteoroloog heb ik in 1999 het roer omgegooid. Ik wilde graag meer met mensen werken en heb me omgeschoold tot coach. Dat begon met coachen in loopbaanontwikkeling en missiecoaching heeft zich ontwikkeld en aangevuld met compassiecoaching. Begeleiding in zelfcompassietechnieken en het model van verbindende communicatie. De laatste jaren zijn is daar ook het coachen rondom hoogsensititiviteit en stress en burnout preventie bij gekomen. Op dit moment ben ik me meer aan het verdiepen in energetisch lichaamswerk (en genezing).

Rond mijn twintigste heb ik mijn eerste yogalessen gevolgd. Het was een welkome stap om uiteindelijke ook een yoga opleiding te volgen en in 2014 heb ik een 3 jarige opleiding dru yoga afgerond, en eind 2016 ook de 2 jarige meditatieopleiding. Ik heb inmiddels ook masterclasses rondom restorative yoga, stoelyoga, mudra’s e.d gevolgd. Ik vind het heerlijk om yogalessen te geven en te zien wat deze van yoga brengt aan ontspanning, zachtheid en zelfliefde.

Ik combineer mijn activiteiten als coach met die van yogadocent en bij beide staat het hart centraal. Diep in je hart bevindt zich jouw innerlijk licht en pure liefde. Door je hart te openen en je hartkracht te activeren kun je steeds meer leven vanuit die liefde, vanuit vrijheid en vanuit verbinding. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Vind mij op

linkedinlinkedin