Move into Selflove

Als mens ben je je hele leven in beweging en ontwikkeling, en zou het niet mooi zijn als je daarin naar steeds meer  naar verbinding met jezelf en naar zelfliefde beweegt. Dan is er zachtheid en compassie om te zijn met wat er is en ben je met aandacht bij wat zich aandient aan emoties, gedachten en andere sensaties. Je luistert naar jezelf en naar de wijsheid van je lichaam. Zelfliefde is steeds maar weer dieper in zachtheid duiken om bij een oneindige liefde, bij jouw licht uit te komen!

In de loop van je leven heb je pijnlijke ervaringen opgedaan. Om die pijn te vermijden en niet te hoeven voelen wat pijn doet bouw je beschermlagen en allerlei overlevingspatronen op.  Schuld, schaamte en oordelen roepen fysieke sensaties op en hebben effect op hoe jij je voelt. Alle gevoelens van angst, boosheid en ook verdriet uit kinder- en pubertijd worden tastbaar via je lijf. Je lichaam komt in een vechtreactie, in een vluchtmodus of het verstijft. Als die spanning niet ontladen wordt ontstaat chronische stress. Move into Selflove helpt jou om steeds meer in verbinding te komen met jezelf. Je gaat beweging en flow ervaren in je fysieke, emotionele en mentale lichaam. Door al deze lichamen stroomt jouw energie.

Move into Selflove, hoe beweeg jij naar meer zelfliefde?

Love your body
Jouw lichaam is een belangrijk instrument in mijn aanbod. Een basis is landen in je lijf, luisteren naar je lichaam. Je bewust worden van hoe jouw lichaam voelt in verschillende situaties. Wat de sensaties zijn die je ervaart. Deze leer je waarnemen. Ik besteed veel aandacht aan gronden en ontspannen.

Love your emotions
Jouw gedachten roepen emoties op, en deze maken zich kenbaar via jouw lichaam. Daarmee is je lichaam een bron aan informatie over wat je denkt en wat je voelt. Naarmate je jezelf beter leert kennen ga je zo kennis maken met innerlijke delen die aandacht en liefde nodig hebben. Je maakt kennis met je innerlijke kind, de puber en de jong volwassene, en met alle manieren die zijn hebben ontwikkeld om geen pijn te voelen. Je leert omgaan met angst, boosheid, schuld, schaamte en oordelen. Zo ontdek je manieren om jezelf te helen en voor jezelf te zorgen.

Love your self
Door al deze stappen te zetten groeit jouw liefde voor jezelf. Daarmee verandert je leven. Je gaat je lichter voelen, meer vrij. Het wordt makkelijker om keuzes te maken die goed voelen, om te doen waar je blij van wordt, om te delen wat belangrijk voor je is.

 

In mijn aanbod maak ik gebruik van verschillende technieken:

  • Houdingen en bewegingen (yoga): bewegingen in een flow die een energiestroom op gang brengen
  • Ontspanningstechnieken: stilte en heling in zittende en liggende houdingen
  • Ademhaling: zachte bewegingen op het ritme van je ademhaling
  • Handhoudingen (mudras’): helende handen, met handhoudingen de energie in je lichaam ondersteunen
  • Meditatie en visualisatie: oefeningen om stilte en contact met jezelf te ervaren
  • Reflectieoefeningen: reflecteren op jezelf door vragen over jezelf te onderzoeken en te beantwoorden

Meld je aan voor de nieuwsbrief

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Vind mij op

linkedinlinkedin