Mijn eigen weg naar zelfliefde

Mijn sensitiviteit, mezelf en mijn lichaam omarmen was een uitdaging voor me, en dat is het soms nog steeds. Ik heb echt geprobeerd om op de ‘normale’ manier mee te draaien in de maatschappij. Twee burnouts verder ben ik steeds meer daar waar ik graag wil zijn. En als ik het even kwijt raak, vind ik mezelf snel terug. Ik heb mijn basis in mezelf gevonden in mijn eigen lijf, in met liefde aanwezig zijn bij mezelf en vanuit liefde bewegen. Ik heb inmiddels mijn eigen toolkit met hulpmiddelen, als ik me minder fijn voel, mezelf wat kwijt ben geraakt.

Mijn lichaam voelen en mijn grenzen respecteren was nieuw voor me. Ik had in al die jaren mijn gevoeligheden uitgeschakeld. Pijntjes in mijn lichaam werden steeds groter, mijn lichaam was zo hard aan het werk voor me om alle ballen in de lucht te houden, mijn werk op te bouwen als coach, zorg voor twee kleine kinderen en een huishouden. Hard werken om wat te maken van mijn toenmalige relatie, de perfecte moeder, partner en coach zijn. Ik was ontzettend mijn best aan het doen, en verloor mezelf uit het oog. Mijn lichaam had steeds meer nodig om te overleven, niet meer voelend, niet meer wetend wat ik nodig had en hoe daarvoor te zorgen.

Ik heb altijd al iets gehad met mezelf en mijn lichaam in beweging brengen. En mijn aandacht en bewegingen zijn zachter geworden. Iedere keer is het voelbaar dat dat me helpt om met pijn om te gaan, met een druk hoofd, met melancholie en depressieve gevoelens, om mijn weg te vinden bij angst, om boosheid te ontladen. De pijn in mijn nek en schouders niet wegdenken, maar accepteren en zien als informatie om meer rust te nemen en te ontspannen, ook tussendoor. Hoe moeilijk het soms ook is om in beweging te komen en iets te doen dat goed voor me is terwijl alles in mij zegt laat maar… Ik ben het steeds meer gaan doen en daarna voel ik opluchting, zachtheid, rust en contact met mezelf.

Door met meer aandacht te bewegen, ga ik minder over mijn grenzen heen, is er meer zachtheid en erkenning voor wat er is. Het mooie is dat me dat brengt bij mezelf, mijn liefde en een oneindige zachtheid in mezelf. Ik kan niet anders zeggen dan dat dat heel fijn voelt, open, authentiek, alles mag er zijn en is welkom. Wat een verademing.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Vind mij op

linkedinlinkedin