Gronden en centeren: in verbinding met jezelf

Iemand die heel gevoel is, wordt wel hooggevoelig of hoogsensitief genoemd. Een lastige term als dit ervaren of bedoeld wordt als etiket. Een handige term als dat je helpt om meer begrip te hebben in hoe jouw zenuwstelsel dan werkt, en om de geruststelling te krijgen dat je niet alleen bent.

Als je gevoeliger bent dan de gemiddelde mens, ben je gevoeliger voor indrukken en prikkels. Je pikt meer signalen en details op en daarbij verwerk je deze prikkels op een andere en meer intensieve manier.

  • Je ziet meer kleurschakeringen, bent gevoeliger voor licht.
  • Je gehoor werkt intenser en je bent misschien gevoeliger voor harde geluiden en schrikt snel.
  • Je huid is misschien gevoelig voor aanraking van kleding of andere mensen.
  • Je ruikt allerlei geuren die weer sensaties oproepen en intens zijn.
  • Je bent misschien gevoeliger voor de energie van andere mensen, waardoor het soms lastiger is om in grote mensenmassa’s bij jezelf te blijven.

Misschien herken je jezelf hierin en voel je je vaak overspoeld door het dagelijkse leven, ben je vermoeid en overprikkeld. Dan kan coaching je helpen om weer in verbinding te komen met jezelf. In de gesprekken gaan we in op:

Zelfkennis en energiebewustzijn
Wat is sensitiviteit voor jou, wat zijn je kwaliteiten hierin, wat zijn oude patronen en wat zijn je uitdagingen. Je leert vertrouwen op jezelf en op je eigen waarneming. Onderscheid maken tussen je eigen energie en die van de ander

Ontspanning en ontladen
Hoe ga je om met overprikkeling: hoe breng je je lichaam en zintuigen weer tot rust. Het ontspannen van je stresssysteem en spanning af laten vloeien.

Bewust van eigen lichaam en gevoelens
Bewegen vanuit je hoofd naar je lichaam. Aanwezig zijn in je lichaam door jezelf goed te gronden en te aarden. Ook je emoties tonen zich via fysieke sensaties. Je leert die emoties te omarmen, aanwezig te laten zijn en weer los te laten.

Rust in je hoofd
Doordat je meer in je lichaam aanwezig leert zijn zal er rust komen in je gedachten en kun je deze onderzoeken. Je leert keuzes maken die bij je passen. Niet door ze te overdenken en te gaan piekeren, maar door je intuïtie en je lichaam in te zetten.

Zelfliefde en zelfwaardering
Helemaal van jezelf houden, gewoon zoals je bent. Door verbindend te communiceren met je zelf, krijg je zicht op je eigen gevoelens en behoeften en leer je jezelf begrenzen en je grenzen op een ontspannen manier te uiten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Vind mij op

linkedinlinkedin