Zelfliefde en omgaan met sensitiviteit

In mijn leven heb ik van alles uitgeprobeerd om om te gaan met alle prikkels en spanning in mijn leven. Prikkels uit mijn buitenwereld die binnenkomen via mijn zintuigen (alles wat ik zie, hoor, ruik, proef en aanvoel). En de prikkels uit mijn binnenwereld (mijn eigen gedachten, emoties en fysieke sensaties). Soms overspoelt het leven me nog steeds. Maar meestal sta ik weer snel op eigen benen en voel ik de kracht van mijn lichaam en de kracht van mijn hart. Ik ben me bewust van mijn energie en meer en meer aanwezig in het hier en nu.

Op weg naar meer zelfliefde, en die diepe verbinding met mijn hart voelen, kwam ik langs veel verschillende technieken van zelfcompassie, verbinding in communicatie en omgaan met hoogsensitiviteit. Ik deel al deze ervaringen graag met jou!

Want wat kun je nou doen als je overgevoelig bent voor prikkels en je jezelf niet meer voelt? Als je hoofd vol zit met oordelen en  gedachten en je heftig reageert op conflicten en emoties van anderen? Als je gevoeliger bent dan de gemiddelde mens, heb je sneller last van indrukken en prikkels, verwerkt je brein de prikkels veel uitgebreider, en ben je met veel spiegelneuronen gevoelig voor emoties en energie van anderen. Fysiek uit zich dat als (chronische) spanning in je spieren, organen en gewrichten. Op emotioneel niveau voel je je misschien snel angstig of gespannen, ben je bang voor boosheid en conflicten en ervaar je veel schuld en schaamte gevoelens. En mentaal leef je misschien vanuit negatieve overtuigingen (ik ben slecht, jij bent stom), voel je je niet goed genoeg of niet de moeite waard.

Met de coaching ga je een helende dialoog aan met jezelf. Je ervaart wat in je leeft en wat gehoord wil worden. Je leert voelen en uiten wat je nodig hebt, wordt steeds meer jezelf, vanuit verbinding met jezelf en je omgeving!

In de gesprekken gaan we in op:

Luisteren naar je lichaam:
Je lichaam is een klankbord voor wat zich afspeelt in je gedachten- en gevoelswereld. Door je bewust te worden van je lichaam leer je er naar te luisteren. Je leert voelen wat er in je lichaam gebeurt en wat het nodig heeft aan: gronding, aandacht, ontspanning, of beweging.

Diep ontspannen en tot rust komen
Hoe ga je om met overprikkeling en stress, het ontspannen van je stresssysteem en spanning af laten vloeien. Hoe kom jij in balans tussen inspanning en ontspanning. Hoe breng je je lichaam en zintuigen weer tot rust.

Gronden en centeren
Bewegen vanuit je hoofd naar je lichaam, door goed te gronden en te aarden. Je bewustzijn van de aarde onder je, je laten dragen door de aarde. En je bewustzijn van je lichaam en je gevoelens. Aankomen in jouw centrum, jouw midden.

Energiebewustzijn 
Je leert onderscheid maken tussen je eigen energie en die van de ander. Door je eigen energieruimte te claimen en schoon te maken, voel je je krachtiger en meer jezelf. Daar waar nodig is kun je jezelf en jouw energieruimte beschermen.

Emotioneel evenwicht en rust in je hoofd 
Emoties trekken je uit je centrum en manifesteren zich in je lichaam. Ze geven informatie over waar je uit balans bent. Door je emoties te onderzoeken, uit te nodigen en door naar ze te luisteren, gaat de energie weer stromen en kom je emotioneel in balans.

Rust in je hoofd:
Je overtuigingen, intenties, gedachten en woorden bepalen je werkelijkheid en beïnvloeden hoe je je voelt. Deze mindset kan je versterken of ontkrachten. Door je eigen gedachten en intenties te observeren en te sturen komt er rust in je hoofd en in je leven. Het contact met jezelf wordt zachter en milder en er ontstaat een liefdevolle innerlijke dialoog, in plaats van perfectionisme en strenge en kritische gedachten.

Hartsbewustzijn 
In het hele proces ga je je meer en meer verbinden met je hart en zo jezelf en jou energieruimte vullen met licht en liefde. Wat zijn jouw behoeften, en hoe neem je verantwoordelijkheid voor jezelf. Doe jij waar je blij van wordt? Je leert keuzes maken die bij je passen. Niet door ze te overdenken en te gaan piekeren, maar door je intuïtie, je hart en je lichaam in te zetten.

Gezonde grenzen en communiceren vanuit je hart
Misschien ben je gewend om je aan te passen en om ja te zeggen, ook als je nee voelt. Je grenzen voelen en ervaren helpt je om duidelijker te zijn naar je omgeving. Door je eigen gevoelens en behoeften te kennen, komt er innerlijke zekerheid en duidelijkheid in je contacten. Je leert vrij delen wat je wilt delen en vragen om wat jij wilt en nodig hebt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Vind mij op

linkedinlinkedin