Zelfliefde en zelfcompassie

Op weg naar meer zelfliefde, en die diepe verbinding met mijn hart voelen, kwam ik langs veel verschillende technieken van zelfcompassie en verbinding in communicatie. Deze coachingsvorm helpt je om de verbinding te voelen met jezelf. Die verbinding die je opent en die de kracht van je hart versterkt. Je ontwikkelt een natuurlijke verbinding met je hart en met kwaliteiten als liefde, dankbaarheid, vreugde en compassie.  Zo kun je een liefdevolle dialoog aangaan met jezelf.

Door onaangename ervaringen en interpretaties geloof je misschien al vanaf jonge leeftijd dat je niet goed genoeg bent. Het gevolg is dat je je afsluit van de bron van liefde in jezelf en op zoek gaat naar veiligheid, liefde en erkenning buiten jezelf. Je hart sluit zich, en pijn en onverwerkte emoties zetten zich vast. Fysiek zetten deze emoties zich vast als (chronische) spanning in je spieren, organen en gewrichten. Op emotioneel en mentaal niveau leef je vanuit negatieve overtuigingen (ik ben slecht, jij bent stom), voel je je misschien depressie, heel moe of heb je andere psychische klachten.

In zelfcompassie coaching ga je een helende dialoog aan met jezelf. Je ervaart wat in je leeft en wat gehoord wil worden. Je leert voelen en uiten wat je nodig hebt, wordt steeds meer jezelf, vanuit verbinding met jezelf en je omgeving!

Luisteren naar je lichaam:
Je lichaam is een klankbord voor wat zich afspeelt in je gedachten- en gevoelswereld. Door je bewust te worden van je lichaam leer je er naar te luisteren. Je leert voelen wat er in je lichaam gebeurt en wat het nodig heeft aan: gronding, aandacht, ontspanning, beweging, voeding e.d.

Emotioneel evenwicht
Emoties trekken je uit je centrum en manifesteren zich in je lichaam. Ze geven informatie over waar je uit balans bent. Door je emoties te onderzoeken, uit te nodigen en door naar ze te luisteren, gaat de energie weer stromen en kom je emotioneel in balans.

Rust in gedachten:
Je overtuigingen, intenties, gedachten en woorden bepalen je werkelijkheid en beïnvloeden hoe je je voelt. Deze mindset kan je versterken of ontkrachten. Door je eigen gedachten en intenties te observeren en te sturen komt er rust in je hoofd en in je leven.

Behoeften voelen en vervullen
Jouw gedachten en gevoelens vertellen je wat belangrijk voor je is. Dan kom je bij een kern in jezelf, de laag van waarden en behoeften. Door je behoeften te herkennen en erkennen geef je invulling aan de verantwoordelijkheid die je hebt voor je eigen leven en het ontvangen van jouw realiteit.

Keuzes en energie
Doe jij waar je blij van wordt en ben je met mensen en in situaties die energie geven? Welke intentie zet jij voor jezelf in de dag, in je werk, in je relaties. Energie volgt aandacht. Ontdek je levensmissie, je kwaliteiten en talenten en kom zo tot zingeving in je leven. Volg daarin je hart!

Zelfexpressie en verbinding in communicatie
De stap naar buiten: voor jezelf opkomen en grenzen aangeven in verbinding met jezelf en de ander. Door je eigen gevoelens en behoeften te kennen, komt er innerlijke zekerheid en duidelijkheid in je contacten. Je leert vrij delen wat je wilt delen en vragen om wat jij wilt en nodig hebt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Vind mij op

linkedinlinkedin