Werkwijze Compassie Coaching

Compassie coaching krijgt vorm door gesprekken en oefeningen in die sessies. Ieder gesprek gaan we in op een thema of vraag die op dat moment in je leeft. Om tijdens de gesprekken helderheid te krijgen en tot inzichten te komen zet ik verschillende methoden in.

Empathiesessies en het model van geweldloze communicatie van Marshall Rosenberg
In 2006 maakte ik kennis met het model van geweldloze communicatie van Marshall Rosenberg. Dit model heeft een grote verandering in mijn leven gebracht en geeft tools om vanuit (zelf)compassie en verbinding te maken met mezelf en met de ander.

In de coaching gaan we in op empathie en compassie. Door in contact te komen met je gevoelens en onderliggende behoeften leer je zelf werken met de volgende elementen. Je leert waarnemingen onderscheiden van interpretaties en oordelen. Je wordt je bewust het effect van je gedachten op je gevoelens. Vanuit die gevoelens krijg inzicht in je behoeften, dat wat wezenlijk belangrijk voor je is. Je leert onderscheid maken tussen behoeften en manieren (strategieën) om die behoeften te vervullen. Van daaruit ga je ontdekken hoe je jezelf kunt uiten op een verbindende manier en leer je onderscheid maken tussen een verzoek en een eis.

Kracht van kwetsbaarheid Brené Brown
De methode ‘de kracht van kwetsbaarheid’ van Brené Brown geeft inzicht en helpt je om steeds weer de moed te ontwikkelen om je kwetsbaar op te stellen en jezelf te zijn. Deze methode sluit naadloos aan bij het model van geweldloze communicatie en leert je om krachtig te zijn in je eigen kwetsbaarheid.

Hartyoga: body- en heartfulness
Hartyoga biedt oefeningen die een balans brengen tussen hart en brein en die een evenwichtige hartritme (hartcoherentie) verzorgen. De oefeningen zijn een samenspel tussen adem en beweging. Al bewegend maak je contact met je hartcentrum en versterk je de kracht van je hart. Je wordt je (ook fysiek) bewust van je hartkwaliteiten: als compassie, vreugde, dankbaarheid, moed e.d. Je krijgt oefeningen mee naar huis die je helpen om ook in het dagelijkse leven steeds weer in beweging en in balans te komen.

Spiegelwerk en kracht van intentie
Elke ervaring die je hebt kun je zo zien als een spiegel en een bron van informatie van hoe het met jou gaat en waar jij in geloofd. Je omgeving is een creatie van je eigen gedachten en emoties. Wat gebeurt er in je leven, wat is de reactie van je partner of collega…..en wat was je op dat moment aan het denken, doen en voelen. Door op je eigen emoties en gedachten te letten, ontdek je wat je innerlijke patronen zijn en leer je de intentie uit zetten die jij wilt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Vind mij op

linkedinlinkedin